Huikon parkkilevikkeen jäteongelmat ja linja-auto katos – ELY vastaa

Huikon parkkilevikkeen jäteongelmat ja linja-auto katos – ELY vastaa

TIEDOKSENNE ELY-keskukseen laittamani kysymykset ja niihin vastaukset

Huikossa parkkilevikkeellä, lähellä Huikon Helmeä, on iso molokki-roskis, johon ihmiset tuovat korjaus- ja ongelmajätteistä alkaen tavaraa ja roskiksen ympäristö on usein jätteitä täynnä. Molokin vieressä on puinen katos, jota ihmiset ovat alkaneet käyttämään jopa vessanaan eli siinä ympäristössä eväiden nauttiminen on jo haasteellista. Sen vuoksi olisi aivan sama vaikka katos poistettaisiin kokonaan.

Toinen kohde – linja-auto katos Huikon kylätaloa vastapäätä. Istumapaikkana enää yksi lankku eikä rakennelma ole muutenkaan enää siisti. Pysäkkiä käyttävät useat huikkolaiset koululaiset ja toki muutkin. Toivoisimme tähän kohteeseen uutta pysäkkiä.

ELY vastaa:
Pysäkkikatoksia toivotaan enemmän kuin mihin ELY -keskuksella on resursseja. Kullekin hoitourakka-alueelle on varattu tietty määrä uusia katoksia, joihin heikkokuntoisimpia voidaan vaihtaa. Keski-Suomen ELY-keskus korjauttaa nykyisen katoksen penkin. Katoksen uusimista myöhemmin harkitaan.

Aluevastaava miettii ja tarvittaessa teettää hoitourakoitsijalla toimenpiteitä P-alueen jäteasioiden ongelmien poistamiseksi.