Viimeisen kymmenen vuoden aikana on kylälle rakennettu useita omakotitaloja sekä kymmeniä kesäasuntoja. Huikon vesiosuuskunta on rakentanut valmiiksi vesi-ja viemäriverkoston. Ampumaradan maastossa on latu- ja kulkureittejä, joiden varrella on kota ja hyvin varustettu laavu. Huikossa on talvella luistinrata, joka toimii kesällä lentopallo-/urheilukenttänä ja lapsille on urheilukentän vieressä leikkikenttä. Uimarannassa on laatoitettu nuotiopaikka.
Erikoisuutena täällä on Toivakan riistanhoitoyhdistyksen ylläpitämä monipuolinen ampumarata. Huikon luonto on monimuotoinen, minkä ansiosta täällä on hyvä mahdollisuus kalastaa, marjastaa, sienestää tai vain nauttia luonnosta ja kauniista maisemista. Huikossa on aktiivinen kyläseura, joka on kunnostanut eri hankerahoituksilla kylätaloa, entistä koulua, vuodesta 2002 alkaen viimeksi päättyneeseen hankekauteen v. 2014 saakka. Kylätalo siirtyi v. 2012 kyläseuran omistukseen ja on nykyiseltä nimeltään Maja-Vakka. Huikko valittiin vuonna 2005 Keski-Suomen Vuoden Kyläksi ja v. 2006 se sai valtakunnallisesta Vuoden Kylä kilpailusta kunniakirja maininnan. Kylän asukkaat, niin paljasjalkaiset kuin uudetkin, ovat talkoohenkisiä ja aikaansaavia.

Uusimmat uutiset & tapahtumat

lokakuu 24, 2017

Kyläseuran pikkujoulut su 26.11.17 – tonttukota ym.

Lapset voivat jättää tonttukodan postilaatikkoon joulupukin kirjeensä toimitettavaksi Korvatunturille. Valmiin kirjeen voi tuoda kotoa tai sitten sen voi kirjoittaa vielä kodassakin, jos toivomuslista on jäänyt harkintaan.
lokakuu 9, 2017

Huikon palvelut paranevat – myymäläauto tulee kylälle.

syyskuu 23, 2017

Huikon parkkilevikkeen jäteongelmat ja linja-auto katos – ELY vastaa

TIEDOKSENNE ELY-keskukseen laittamani kysymykset ja niihin vastaukset Huikossa parkkilevikkeellä, lähellä Huikon Helmeä, on iso molokki-roskis, johon ihmiset tuovat korjaus- ja ongelmajätteistä alkaen tavaraa ja roskiksen ympäristö […]
heinäkuu 11, 2017

Vuokraa viihtyisä kylätalo juhliisi

Vuokraa viihtyisä paikka maaseudun rauhassa häihin, syntymäpäiviin, rippijuhliin, kokouksiin tai koulutuksiin.  Lisätietoa sivulta Palvelut – Kylätalo.