Viimeisen kymmenen vuoden aikana on kylälle rakennettu useita omakotitaloja sekä kymmeniä kesäasuntoja. Huikon vesiosuuskunta on rakentanut valmiiksi vesi-ja viemäriverkoston. Ampumaradan maastossa on latu- ja kulkureittejä, joiden varrella on kota ja hyvin varustettu laavu. Huikossa on talvella luistinrata, joka toimii kesällä lentopallo-/urheilukenttänä ja lapsille on urheilukentän vieressä leikkikenttä. Uimarannassa on laatoitettu nuotiopaikka.
Erikoisuutena täällä on Toivakan riistanhoitoyhdistyksen ylläpitämä monipuolinen ampumarata. Huikon luonto on monimuotoinen, minkä ansiosta täällä on hyvä mahdollisuus kalastaa, marjastaa, sienestää tai vain nauttia luonnosta ja kauniista maisemista. Huikossa on aktiivinen kyläseura, joka on kunnostanut eri hankerahoituksilla kylätaloa, entistä koulua, vuodesta 2002 alkaen viimeksi päättyneeseen hankekauteen v. 2014 saakka. Kylätalo siirtyi v. 2012 kyläseuran omistukseen ja on nykyiseltä nimeltään Maja-Vakka. Huikko valittiin vuonna 2005 Keski-Suomen Vuoden Kyläksi ja v. 2006 se sai valtakunnallisesta Vuoden Kylä kilpailusta kunniakirja maininnan. Kylän asukkaat, niin paljasjalkaiset kuin uudetkin, ovat talkoohenkisiä ja aikaansaavia.

Uusimmat uutiset & tapahtumat

tammikuu 14, 2018

Kylätalolla nyt nettiyhteys ja sydäniskuri! Sydäniskuri koulutusta huikkolaisille 20.2.18.

16.2.2018;  Hei! Defikoulutukseen mahtuu vielä väkeä ympäri Toivakkaa. Ilmoittautumisen takaraja päivästä ei tarvitse välittää. Tekstiviesti tai soitto Oilille jos haluaa osallistua.   Tiedoksenne, Kyläseura on hankkinut kylätalolle […]
joulukuu 4, 2017

Huikon kyläseuran ja Eräpeikkojen KODAN AVAJAISET 31.12.17 olivat iltapäivällä.

Kodan ” virallisen osuuden” avajaisissa kävi yli 30 henkilöä lettukahveilla. Kuvassa näytillä vielä muutama 70 letun kasasta. Kodan nimeksi tuli ” Huikon savu”. Kylän yhteinen ”savu” […]
marraskuu 26, 2017

Urakkalahden tiehoitokunta tiedottaa; lumenaurauksen hoitaa Juha Houni.

Urakkalahden tiehoitokunnan puheenjohtaja V-P Moilasen puolesta ilmoittelen, että teiden aurauksen hoitaa Juha Houni kuten viime talvenakin.
lokakuu 9, 2017

Huikon palvelut paranevat – myymäläauto tulee kylälle.